Μονώσεις

Μονώσεις

Η μόνωση και η στεγανοποίηση είναι απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία και την ενεργειακή απόδοση ενός κτηρίου, ειδικά στις μέρες μας που η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υψίστης σημασίας. Η μόνωση της ταράτσας συγκεκριμένα είναι μία βασική παρέμβαση που χρειάζεται σε όλα τα κτήρια. Μία κακή μελέτη και εφαρμογή έχουν ως αποτέλεσμα θερμικές απώλειες και προβλήματα υγρασίας. Από την άλλη, η άρτια παρέμβαση στην ταράτσα θα επιφέρει ένα άρτιο θερμικό αποτέλεσμα και έτσι θα αποδώσει τα χρήματα πίσω στον πελάτη μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας  μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Η μόνωση με πολυουρία (polyurea) είναι η πιο σύγχρονη και εξελιγμένη μέθοδος στεγανοποίησης. Είναι η ιδανική λύση για τις ταράτσες καθώς είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό. Επιπρόσθετα, είναι κατάλληλο στην Ελλάδα και στα ιδιαίτερα θερμά της καλοκαίρια επειδή διαθέτει πιστοποίηση ως ψυχρό υλικό.

Η πολυουρία είναι ένα πολυμερές το οποίο προκύπτει από τη χημική αντίδραση δύο συστατικών. Τα συστατικά αυτά αναμειγνύονται με ειδικό εξοπλισμό και στη συνέχεια ψεκάζεται στην επιφάνεια που χρήζει στεγανοποίησης. Το τελικό αποτέλεσμα δημιουργία μια ελαστική και ανθεκτική ενιαία μεμβράνη, αδιαπέραστη από την υγρασία και το νερό, που έχει υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία.

Έχει πολλές εφαρμογές που μπορούν να γίνουν σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες και να καλύψουν ακόμα και τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαιρετικό αποτέλεσμα είτε ως τελική στρώση στεγανοποίησης σε εκτεθειμένα δώματα (π.χ. υγρομόνωση ταράτσας) είτε ως καλυμμένη στρώση στεγανοποίησης (π.ψ. στεγανοποίηση πριν εφαρμοστεί τσιμεντοκονία).

Πλεονεκτήματα ψεκαζόμενης πολυουρίας:

·         Εξαιρετική υγρομόνωση

·         Χαμηλό κόστος εφαρμογής

·         Σχεδόν μηδενικό βάρος

·         Ανθεκτικό σε λιμνάζοντα νερά

·         Προσφέρει ανακλαστική θερμομόνωση

·         Υψηλή αντοχή σε σκισίματα και εφελκυσμό

·         Μπορεί να γίνει εφαρμογή όλες τις εποχές του χρόνου.